Join us on October 2017 conference and get a complimentary pass on January 2018.   LEARN MORE

Agenda

10th National School Safety Conference: | January 24-25, 2018 | Details of Agenda and Speakers TBA

DOWNLOAD REGISTRATION FORM (Jan.24-25, 2018)

CHAIRMAN OF THE CONFERENCE: GARY SIGRIST

9th National School Safety Conference | October 24-25, 2017

DAY 1: October 24, 2017

  • (1 hr) 7:00 AM - 8:00 AM
    • Registration
  • (10 mins) 8:05 AM - 8:15 AM - GARY SIGRIST
    • Welcome Address
  • (15 mins) 8:15 AM - 8:30 AM
    • Opening Remarks 
  • (1.5 hrs) 8:30 AM - 10:00 AM - ANTHONY NEWSOM
    • Social Media and Parents Communication
    • Bullying Prevention and Intervention
  • (30 mins) 10:00 AM - 10:30 AM
    • BREAK
  • (1.5 hrs) 10:30 AM - 12:00 PM - MICHAEL LAND
    • Safety Measures Against Terrorism
    • Terrorism Threat
  • (1.5 hrs) 12:00 PM - 1:30 PM
    • LUNCH BREAK
  • (1.5 hrs) 1:30 PM - 3:00 PM - GARY SIGRIST
    • School Law & Liability Of School Safety Officers
    • Addressing Adult Sexual Misconduct in the School Setting
  • (30 mins) 3:00 PM - 3:30 PM
    • BREAK
  • (1.5 hrs) 3:30 PM - 5:00 PM - RICK SHAW
    • Parents Responsibilities and School Safety
    • School Safety Equipments and Technology

DAY 2: October 25, 2017

  • (1 hr) 8:00 AM - 9:00 AM - MICHAEL LAND
    • Disaster Preparedness and Evacuation Plan
  • (1 hr) 9:00 AM - 10:00 PM - GENE KOMONDOR
    • Implementing & Enhancing Emergency Management at K-12 Institutions
    • Emergency Planning Evaluation
    • The Safe Schools Initiative : A Culture of Awareness
  • (30 mins) 10:00 AM - 10:30 AM
    • BREAK
  • (1.5 hrs) 10:30 AM - 12:00 PM - GARY SIGRIST
    • School Safety and Crisis Training
    • Placing School Safety At The Top Of Priority List
    • The Importance of Training Provider For School Safety
  • (1.5 hrs) 12:00 PM - 1:30 PM
    • LUNCH BREAK
  • (2 hrs) 1:30 PM - 3:30 PM - THERESA CAMPBELL
    • Online & Cyberbullying On How To Address
    • School Violence
  • (30 mins) 3:00 PM - 3:30 PM
    • BREAK
  • (1.5 hrs) 3:30 PM - 5:00 PM - Moderated by GARY SIGRIST
    • Table Top Discussion: Lessons Learned from School Violence